Fastelavn

Tøndeslagning i gården

Weekenden har stået i fastelavnens tegn. Lørdag lavede vi fastelavnsris med Magne. Vi havde klippet katte og masker ud i pap, og Magne dekorerede dem så med glimmerlim, fejr og silkepapir, som han rev i små stykker. Jeg var imponeret over hvor lang tid han kunne koncentrere sig om det. Vi sad næsten med det i en stiv time. Han var meget stolt bagefter, og peger op på riset og siger "Magne male katte". Både moren og faren synes også det pynter i stuen, så det får nok lov at blive stående lidt endnu.


Magne pynter fastelavnsriset
Beundrer sit værk i stuen

Søndag holdt vi fastelavnsfest i gården med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller. Det var en stor succes, men Magne begyndte at græde da bunden (endelig) røg ud af tønden. Jeg troede han blev forskrækket, men forklaringen var: "Magne ikke banke mere". Fastelavnsbollerne var nu også et stort hit, og virkelig gode.
Magne var klædt ud som løve. Jeg havde egentlig tænkt mig at lave kostumet mere avanceret, men er glad for at jeg endte med denne simple løsning, for det er første gang han har gidet have det på. Det er syet i lagenlærred, med kunstig pels på hætte og hale, og heldigvis rummeligt nok til at flyverdragten kunne være inden under. Det er lidt en udfordring at lave et kostume både til udendørsbrug i februar, og indendørs til en varm vuggestue.
En sød lille løve
En sulten lille løve

Etiketter: , , , , ,