DIY - Transportabelt pusleunderlag med lommer

Jeg har været voldsomt glad for det transportable pusleunderlag som jeg syede første gang for snart 2 år siden. Siden da har jeg udviklet lidt på det, og det er kun blevet smartere synes jeg. Det kan let foldes sammen med en hånd, det fylder ikke meget og kan passe i de fleste tasker, og man kan bruge det til at skifte ble hvor som helst.

Jeg har brugt voksdug til både inder- og yderside, da jeg synes det er praktisk nemt at kunne tørre både den side hvor barnet ligger, men også ydersiden hvis man skifter ble på en skovbund, toiletgulv el. lign. Men det kan man selvfølgelig gøre som man vil. 
Det skal du bruge:
- 2 stk. voksdug eller tekstilvoksdug: 67 x 30 cm
- 4 stk. stof til lommer: 45 x 18 cm
- 1 m. elastik
- Snorstopper med dobbelt øje
- 1 stk. pladevat: 30 x 67 cm
- 2 stk. tittekant (ell. evt. kantebånd): 20 cm

Start med at klippe alle stofstykkerne ud. Hjørnerne på voksdugen skal klippes runde. Jeg har brugt en lille skål til at tegne efter.

Sæt tittekanten fast på to af stykkerne til lommerne.
Sy det fast til stoffet. Sy mellem båndet og syningen på tittekanten.
Læg lommestykkerne (uden tittekant) ovenpå, ret mod ret og sy dem sammen i syningen.
Fold den herefter ud, så tittekanten bliver synlig. Mål 18 cm fra tittekanten og ned, sæt nål i og bøj stoffet op omkring, så tittekanten ligger indeni.
 Sy siderne sammen på langs og zigzag (sy ikke sammen for oven og neden)
Bunden vil nu se sådan ud:
Vend retsiden udad på lommeposen. Sy den anden lomme på samme måde.
Læg pladevattet på vrangsiden af et af voksdugstykkerne. Jeg har zigzagget kanten rundt.
Klip evt. overskydende pladevat fra. Læg voksdugen med pladevattet med retsiden opad. Læg de to lommer ovenpå. Læg den første lomme 5 cm fra kanten, og læg den næste med 2,5 cms mellemrum. Læg elastikken i midten af den modsatte ende. Put evt. elastikken ned i den ene lomme, så den ikke bliver syet fast i siden.
Læg det andet stykke voksdugen ovenpå, med vrangsiden opad. Start i venstre hjørne, modsat elastikken og sy rundt. Det er vigtigt at lade et stort stykke være åbent til at vende arbejdet i, de voksdugen nemt kan gå i stykker.
Klip hakker i hjørnerne.
 Vend nu retsiden udad. Luk hullet til med nåle og sy en pyntestikning hele vejen rundt, derved bliver hullet lukket og der er styr på de tre lag.
 Sæt nu snorestopperen på elastikken, og luk pusleunderlaget.
Nu er pusleunderlaget færdigt, og klar til at tage med på tur.

Jeg håber gennemgangen gav mening, ellers er I selvfølgelig velkomne til at spørge.

Etiketter: , ,