Asger 1 år!

I dag fyldte Asger 1 år. Tænk engang at det allerede er et år siden vi kom hjem med ham og "pludselig" var fire. Siden da han vi skulle finde vores fod i at være en familie på fire, med to små drenge og hver deres behov at tilfredsstille. Det har ikke altid været lige nemt, og indimellem virkelig hårdt. Rutinerne ændrer sig hurtigt med de helt små, og jeg synes mange gange vi har skullet finde nye veje for at komme bedst muligt igennem hverdagen. Men nu synes jeg vi er kommet til et sted, hvor det meste af tiden er fantastisk at have to drenge, og mindre af tiden hårdt. Selvom der er stadig er tryk på, og rigeligt at se til, så bliver det nemmere og nemmere at have dem begge alene, og de begynder at have glæde af hinanden på en anden måde. Asger elsker sin storebror (og det er gengældt, omend Magne indimellem også synes han er røvirriterende), og nyder virkelig når han vil lege med ham. Når jeg er alene med Asger om dagen, kravler han nogle gange rundt for at finde Magne, mens han spørgende siger: "Ma'?".
Fødselsdagssang til morgenmaden
Ligesom sin storebror er Asger også lidt af et sludrechatol, det meste er endnu bare pludren og råben (!), men de begynder også at være genkendelige ord eller lyde. De eneste rigtige ord er "se!" og "mad". Mens lyde for biler, og "grrr"-lyde også er meget brugt. Næsten alle dyr siger "grrr" ifølge Asger, samt alt andet der larmer. Og så siger han også "sss" for slangen, og åbner munden lydløst for fisk.
Asger er en rigtig charmefyr, og almindeligvis meget glad og grinende. Han sidder sjældent stille i mere end 2 sekunder, er altid i bevægelse og stiller større krav til skiftende underholdning. Og der adskiller han sig meget fra sin rolige og eftertænksomme storebror.
Han har længe taget tilløb til at gå, og tonser rundt med gåvognen eller lignende når han kan komme til det. I går tog han så sit allerførste skridt, så jeg tror ikke det varer længe inden han stavrer rundt.
Fødselsdagspicnic i Kgs Have
Dagen i dag har vi ikke gjort det helt store ud af. Vi spiste morgenmad sammen, sange en masse sange, pakkede gaver ud - dvs. Magne pakkede ud - og så var det tid til at Magne skulle i børnehave. Asger og jeg tog så på et kort visit hos mormor inden han skulle sove. Mens han sov eftermiddagslur lavede jeg aftensmad, og så hentede vi alle tre Magne ved børnehavebussen, og tog i Kgs Have, hvor vi legede og spiste aftensmad. På lørdag har vi så inviteret venner og familie til kombineret navngivnings- og fødselsdagsfest.

Etiketter: , ,