Diy - ribrouleau på symaskine

Da jeg begyndte at sy var jeg længe meget skeptisk over at sy i jersey, og jeg har brugt noget tid på at lære mig selv de bedste måder at sy på - selvom jeg med garanti stadig har meget at lære! Jeg har efterhånden syet en del bluser, og har udviklet min teknik til at sy ribrouleau på. Jeg har på ingen måde fundet de vises sten, men jeg synes jeg har fundet en metode der både er nem og pæn, som kan udføres udelukkende på symaskine. Her viser jeg hvordan du kan sy ribrouleau på i halsen, men metoden kan ligesåvel bruges til ærmer, benkanter eller til bodystockings.

Størrelsen på ribben afhænger både af hvor den skal være (hals, ærme, ben, body) og hvor elastisk materialet er. Hvis jeg bruger rib plejer jeg gange halsåbningens omkreds med 0,8. I dette tilfælde: jdkfgjkdfjgkd. Jeg laver den altid 4 cm bred.

1. Sy ribben sammen ret mod ret på den korte side, så det bliver til et rør.
2. Markere med nåle på rib fire punkter med samme afstand imellem, gør det samme på blusen.  

3. Nål nu ribben fast på blusen ret mod ret så markeringerne passer, sæt gerne mange nåle i.
4. Sy fast med 1 cm's sømrum
5. Herefter zigzagges de to lag sammen. Strækstoffer trevler ikke, så dette gøres udelukkende for at holde styr på stoffet når rouleauen skal laves. Det er vigtigt ikke at springe dette punkt over, da det giver en pænere finish og gør arbejdet nemmere.
6. Fold herefter ribben om på bagsiden, rundt om det sammensyede stykke. Sæt det godt fast med nåle. Det er ikke nødvendigt at måle, da du bruge det sammensyede stykke som guideline.
7. Så er du klar til at sy. Jeg plejer at bruge en tvillingenål med lidt mindre afstand mellem nålene, men det havde hverken jeg eller min lokale Stof2000 på lager, og denne type fungerer også fint. Man kan naturligvis også bruge en almindelig nål, det giver så et lidt andet look. Når man syr med tvillingenålen, skal man ikke bruge den elastiske søm, men almindelig søm med lang sømbrede. Fjern nålene nålene løbende da de kan knække tvillingenålen. Sy et par millimeter fra kanten, jeg lader trykfodens kant flugte med kanten på rouleauen.
 8. Voila! (Man kan evt. klippe det overskydende stof af indvendigt, men det plejer jeg aldrig at gøre)
Jeg håber at gennemgangen gav mening for andre end mig, og kan bruges. Ellers er I meget velkomne til at spørge.

Etiketter: ,