Børnenes deleværelse

Vi har længe taget tilløb til at flytte Asger ind på Magnes værelse, og det er efterhånden en måneds tid siden at vi endelig fik det gjort. Det er gået ret smertefrit, omend Magne stadig mener det kun er hans værelse. Og selvom han synes det er hyggeligt at vågne op sammen med Asger om morgenen, synes han indimellem det er irriterende at han sover der om aftenen. De sover nu godt sammen, og vækker slet ikke hinanden. De har begge haft urolige febernætter, hvor manden eller jeg har sovet på en madras ved siden af dem, og det er ikke noget der har vækket den anden. Om morgen vækker de dog indimellem hinanden - det er oftest Asger der vækker Magne, men mange morgener kan Magne stadig sover videre.

Det er ikke de helt store ændringer der er sket. Udover sengen har vi udskiftet Magnes lille reol, men en større reol, som blev til overs da vi flyttede om i vores soveværelse i sommers. Der mangler stadig lidt billeder på væggene, og andre småting. Men det er fuldt funktionelt. Vi har med vilje ikke gjort det store ud af det, for om et års tid er Asger formodentlig ved at være for stor til sin tremmeseng, og så tror jeg at drengene skal have en køjeseng i stedet, og det vil medføre en større rokade på værelset.
Asgers hjørne - hvor Magnes seng stod inden rokeringen. 
Magnes hjørne. Tallerkenrækken (som skal males) bruges primært til Magnes biblioteksbøger, som han altid har en del af hjemme. Under tallerkenrækken er der plads til lidt "pyntebiler" og andre ting som før stod i sætterkassen. Over seng er der lidt flere pynte ting, samt en lille natlampe og plads til et glas vand. Bag sengen er der en gammel ølkasse med bamser og dukker - før havde vi en dukkeseng til dem, men den blev bare ikke brugt.
Mellem sengene har vi en lille madras, og en kurv med Asgers biblioteksbøger, til hyggelæsning. Den kan foldes ud hvis der skal tumles, soves, bygges hule el. lign.
I vindueskarmen er der plads til Magnes "skattekiste", som indeholder alt det Asger ikke må få fat i - kapsler, slebne glasskår, skruer han fundet, små sten, hans pung med legekort osv. Derudover er der også en træskål med sten i. Magne går i skovbørnehave hver anden uge, og fylder der dagligt sin lille rygsæk med sten, så der er stor variant i udvalget. Aftalen er at han må have så mange sten herhjemme som der kan være i skålen.
Reolen rummer det meste af deres legetøj, og den har stadig plads til lidt mere. I de store kasser er der biler, Brio-tog og Duplo-klodser, og de er nemme for børnene selv at hive ud.
Øverst på reolen står det Lego som Magne har bygget, og som Asger ikke må splitte ad.
På den modsatte side af reolen har vi en lille kommode til Magnes tøj og sengetøj. På sigt kunne jeg godt tænke mig et større skab til begge drengenes tøj. Over kommoden hænger en reol til de bøger de endnu er for små til at læse. En anden ting Magne slæber hjem i stor stil er grene og pinde, dem har jeg endnu ikke fundet nogen god opbevaring til. Foreløbig står de i et gammel plakatrør, men det er ikke helt optimalt.
En ting kunne der dog ikke længere være på værelset, og det var børnenes lille bord. Det har vi rykket ind i stuen (så kan det også bruges som ekstra sofabord når vi har gæster), og samtidig har så rykket puslespil, tegnesager, perler, modellervoks og andet legetøj som er bedst at sidde ved et bord med. Derudover har vi stadig lidt af Asgers babylegetøj i stuen.
I ølkasserne er der bolde og en gynge til at hænge i dørkarmen.
Billedkvaliteten er desværre ikke så god, da det var temmelig overskyet da jeg tog billederne. Men værelset var bare så ryddet - og det ikke tit det sker. Asger var med under "photoshootet", så han har sneget sig ind på flere af billederne - dog ret sløret på de fleste, da han var i konstant bevægelse. I øvrigt iført sin nye gravko-bluse.

Hvis du har lyst til at se hvordan værelset så ud før - kan du se mere her.

Etiketter: , ,